Menu

Title

Subtitle

Så Får Du En Investering I Bolaget

Så Får Du En Investering I Bolaget

 

Att hitta rätt investerare kan vara en av de största utmaningarna, framförallt när det handlar om ett start-up eller mindre företag. I allmänhet är det bäst att börja smått och gå mot större alternativ senare. Både i termer gällande vem du söker investering från såväl som var du letar efter finansiering.

Som ett litet företag eller startup är det en god idé att se lokalt först. Städer utvecklar ständigt affärsinitiativ, och en investeringsstrategi, för att få företag att växa lokalt. Om din närmaste stad inte stöder den bransch du är, sprida din sökning lite i taget tills du hittar en som gör det. Beroende på din affärstyp kan du behöva gå dit pengarna är.

När du väl har en beprövad affärsidé, en produkt eller tjänst och en plan är du redo att börja leta efter finansiering. Viktigt i det här skedet är att du har en produkt eller tjänst med bevisad potential att skalas upp.

 

Var väl förberedd när du ska söka om investering

När du ska presentera ditt företags affärsidé ekonomiska situation är det viktigt att du har en väl genomtänkt presentation av ditt bolag. Det måste vara tydligt varför investeringen kommer att vara lönsam och att företaget lyckas. Du måste också beskriva vem som driver företaget och vad de kan bidra till företagets framgång. Företagets målmarknad och dess marknadsplan bör även finnas med.

Utöver presentationen av ditt bolags affärsplan behöver du ha en genomgående presentation av den ekonomiska situationen du är i. Här är det viktigt att du visar upp att behovet av kapitaltillskott är tillfällig. Det vill säga att du har en produkt eller tjänst som i grund och botten är lönsam.

Olika investeringsstrategier - vad är du ute efter

Beroende på vilket skede ditt bolag är i kan variera vilken typ av investering. För ett start-up bolag i tidigt skede är det inte logiskt att sälja av delar av bolaget. I dessa fall kan det vara mer självklart att söka dig till en inkubator där affärsidén har bäst förutsättning att växa. Här får du bland annat hjälp med att skapa ett nätverk och rådgivning av företag.

Om ditt företag redan är etablerat, och har förmågan att växa, finns det en mängd möjligheter att hitta investerare genom att du säljer delar av ditt bolag. Många investerare har som investeringsstrategi att gå in i små och medelstora bolag med potential. Ofta arbetar de sedan i en tidsbestämd investeringshorisont där dess exit ligger på ca 5 år. Dessa bolags verksamhet är centrerad till investering och turnarounds eller skalning för företag som är i behov av tillskott av kapital.

 

Sammanfattning

Företag i behov av ett tillskott i form av kapital för att skala upp sin verksamhet har goda möjligheter för att få en investering. Det är logiskt att investmentbolag har det i sin investeringsstrategi för att garantera avkastning på sin investering. Dessa bolag har även strategier för start-ups. Då i form av inkubation, där bolaget erbjuds flera förutsättningar för att kunna lyckas.

För mer information om Olika Investeringsstrategier, Rådgivning Företag
 

 

Go Back

Comment